На Куп натпреварување во женски фудбал во Америка меѓу Портланд и Казас Сити, виден е неверојатен хаос. Дуелот заврши во корист на Портланд со 2-1, но финишот беше луд.

Покрај грубите стартови, фудбалерките на двата тима физички се пресметаа. Вовед дадоа Вивер и Едмондс, жестоко се бореа за топката, а потоа влегоа во мал дуел, но само што се разделија, втрчаа останатите фудбалерки.

За првиот човек на Портланд, одлуката на судијата да и додели црвен картон на Вивер е срамен.

 


sportmedia.mk