Тимот на Манчестер Сити во моментов игра сериозен фудбал, резултатите кои ги постигнува за речиси неверојатни и токму затоа клубот е на добар пат да ја освои титулата во Премиер лигата.
Зад клубот е сериозна серија на дваесетина победи во серија, и сосема е нормално што еден од најдобрите во моментов играч на тимот, Илкај Гундоган е прогласен за играч на месец фебруари од страна на Премиер лигата.

„Горд сум на себе што ја добивам уште еднаш оваа награда, но сум уште по горд што сум дел од овој неверојатен тим“ – напиша Гундоган на социјалните мрежи заблагодарувајќи се за наградата.

 

sportmedia.mk