Илија Несторовски денеска беше главна фигура во победата на Удинезе на мечот со Фиорентина. Неговиот гол им донесе големи три бода на момците од „Фриули“, а за начинот на кој го одигра мечот, тренерот на Удинезе Лука Готи имаше само пофални зборови.

„Победата дојде во итен случај за нас, бидејќи имавме многу отсуства и само неколку алтернативи. Им благодарам на двајцата играчи кои излегоа на теренот во несигурни услови, но не кажувам кои се тие. Денес покажавме голема цврстина и не сакавме да оставиме ништо. Несторовски имаше малку шанси, но тој продолжува да тренира со ентузијазам на дете, а не на некој кој има 30 години. Тој го заслужува тоа, затоа што во него најдов вистински професионалец“.

sportmedia.mk