Зоран Мамиќ неодамна беше осуден на четри години и осум месеци затвор поради извлекување на пари од клубот, Динамо Загреб. Додека одлуката не стапи во сила, тој може слободно да се движи.

Па токму затоа Мамиќ ја напушти Хрватска и замина во Босна и Херцеговина да го посети својот брат, Здравко Мамиќ, кој побегна за да не оди во затвор.

Зоран вети дека ќе се врати во својата земја, тоа и го исполни.

sportmedia.mk