Во тек е изборот на нов претседател на Фудбалскиот клуб Барселона, а нормално право на глас имаат и првотимците на клубот. Секако, најголемо внимание предизвикува гласањето на Лионел Меси и прашањето за кого се определил тој. Дали за кандидатот кој веќе еднаш беше претседател на клубот, и со кој тој има најдобри релации, а тоа е Жоан Лапорта, или пак за новите ликови кои се против кандидати на Лапорта, Виктор Фонте одноно Тони Фреикса.

 

sportmedia.mk