Нашата најдобра тренисерка Лина Ѓорческа, го предаде мечот против швеѓанката Хенеман во вториот сет.

Лина го загуби првиот сет во „тај-брејк“ со 7:6, а во вториот сет се предаде при 3:0 за шведската тенисерка.

Вчера Ѓорческа беше подобра од бугарската тенисерка Каратанчева со 2:0.

 

sportmedia.mk