Некогашниот репрезентативен голман на Гермнија и долгогодишен чувар на мрежата на Арсенал, Јенс Леман, ја дигна цела Германија на нозе. Имено тој е обвинет за расизам, па затоа Херта од Берлин, каде што Леман беше член на Надзорниот одбор, го избрка од клубот.

Некогашното големо име на германскиот фудбал упатувал навредливи пораки на расна основа кон Денис Аого, кој исто е некогашен фудналер на Херта. На Леман не му помогна ни јавното извинување утринава на социјалните мрежи.

Газдите на Херта по скандалот што го предизвика Леман, веднаш да го избркаат од клубот без никакво дополнително објаснување.

sportmedia.mk