„Клубот мора да замине во друг правец и да стане гобално светско име. Тоа не се станува само со турнејите во САД или во Азија. Подготвен сум професионално да раководам со клубот, со вистинска екипа, која не е креирана и составена од пријатели и роднини“ – вели Рикелме па додава.

„Перез е дефинитивно најдобриот претседател на клубот во историјата. Направи огромни нешта за клубот но сега е време за промени“ – истакнува Рикелме.

Тој е сопственик на „Cox Energy“ компанијата која се проценува на вредност од 300 милиони евра.

 

sportmedia.mk