Во времето кога светот минува во еден сериозен период за своето функционирање, ако се земе в предвид пандемијата, „локдаунот“ и се што донесе Ковид 19 вирусот, многу работи фукнционираат на поинаков начин.

Поинаков и тоа во вистинска смисла на зборот. Светската кровна фудбалска органозација, ФИФА, периодов заработи повеќе на видео компјутерската симулација, „ФИФА 2020“, отколку на самите фудбалски настани во реалноста.

ФИФА објави профит од 266 милиони евра, а 57.5% од тоа припаѓа на „ФИФА 2020“. Ова значи дека додека поголемиот дел од светската економија беше и тоа како погодена, светот на електронските игри, популарно наречениот „Е – SPORT“ и тоа како профитираше.

 

sportmedia.mk