Поради ново настаната состојба во екипата на КК МЗТ Скопје Аеродром со двајца потврдени случаи позитивни од КОВИД 19, тренерот Радуловиќ Д. и играчот Стојановски Д. и опасност од ширење на заразата на другите актери на натпреварот, натпреварот КК МЗТ Скопје Аеродром – КК Пелистер кој треба да се одигра на 04.04.2021 година се одложува.

Датумот за одигрување на натпреварот ке биде дополнително закажан  од страна на Комесарот за натпреварување во консултација со клубовите и КФСМ.

 

sportmedia.mk