Македонија и Македонскиот народ уште еднаш покажа дека знае и тоа како да ги цени своите спортски успеси. Какви и тие да биле. А овој последниот беше најголем, посебен, единствен, историски. Македонија играше на Европскот фудбалски првенство. Овој момент засекогаш ќе остане врежан во срцата на милиони Македонски во земјата но и во светот, а особено на оние кои ја имаа таа среќа и можност да ги следат мечевите на нашите фудбалери во живо. Кои беа присутни во Букурешт односно Амстердам и кои направија овој наш историски успех, да биде едноставно легендарен.

Европските медиуми со денови пишуваат за атмосферата во Македонскиот навивачки табор. Се пееше се славеше и се славеше успехот на Македонија. И не ние криво што загубивме, што не освоивме бод. Овие среќни лица на Македонците кои беа на трибините и кои си ја сакаат таттковината од срце се повредни од се.

ФОТО И ВИДЕО: ДИМИТАР ПЕТКОВСКИ

 

sportmedia.mk