Познато е дека за нас настапот на ЕУРО заврши уште по вториот пораз на првенството, на 17 јуни со Украина.Но Македонија вчера го одигра својот трет, последен натпревар и токму затоа кога статистиката е во прашање таа е меродавна по сите одиграни мечеви.

За тие што ги интересира, еве ги податоците, оние најосновните од тие три средби, со Австрија, Украина и Холандија.

Одигравме три меча и на сите сме поразени. Постигнавме два, а примивме осум гола. Сме упатиле 32 удари кон протвничките голови, но само 8 во рамките на голот. Сме создале само една чиста шанса од 86 напади. Кога корнерите се во прашање нив сме ги имале само 10. Посед на топка сме имале 44%, а вкупно сме истрчале 318.6 км. Сме направиле 33 прекршоци и исто толку биле направени кон нас.

Имало и два пенали, еден “за“ и еден “протов“, и двата не се реализирани.

СТАТИСТИКА

Натпревари: 3

Победи: 0

Нерешено: 0

Порази 3

Голови: 2

(глава: 0)

(д.нога: 0)

(л.нога: 2)

Примени голови: 8

Удари вкупно: 32

Кон голот: 8

Надвор од голот: 16

Блокирани удари: 8

Корнери: 10

Напади: 86

Чисти шанси: 1

Дриблинзи: 44

Успешни пасови: 970

Посед на топка: 44%

Истрчани км: 318.6

Одбрани на голман: 14

Картони: 8 жолти

Направени прекршоци: 33

Претрпени прекршоци: 33

Пенали – за: 1/0

Пенали – против: 1/0

 

sportmedia.mk