Вардар и следната сезона ќе игра директно во групите во Лигата на шампиони, потврди ЕХФ. Европската ракометна федерција ги објави сите пријавени екипи за место во Лигата на шампионите за следната сезона.

Според рејтингот десет екипи добија место во групите, додека останатите шест места ќе биде дополнети со вајлд-карта, за истите се пријавија 12.

Конечниот излгед на Лигата на шампиони ќе биде ппознат 28 јуни, додека ждрепката ќе биде на 2 јули.

sportmedia.mk