Многу е реално трките од Формула 1 шампионатот, кои се во календарот гофинава, а треба да се осржат во Јапонија односно Сингапур да бидат откажани. Истото се случи и минатата година кога беа заменети со трки во Муџело односно Нибургринг, со напомена дека двете трки се закажани во октомври, период кој во Европа знае да биде поприлично ладен, па понекогаш дури и со снежни врнежи.

Засега сигурна е трката во САД, а под знак прашалник сеуште се трките во Бразил односно Мексико.

 

sportmedia.mk