Селекторот на нашиот сениорски национален состав, Александар Тодоров ги пополни оние 12. места кои ќе влезат во официјалниот протокол за средбата со Русија. Во составот ќе бидат Виктор Ефремовски и Филип Бакоч.

Се одлучи на натпреварот со домашната селекција која стартува од 15.30 часот (по македонско време), да им укаже доверба на следниве играчи:

Дамјан Робев, Виктор Ефремовски, Бојан Крстевски, Дамјан Стојановски, Кристијан Николов, Андреј Магдевски, Бојан Трајковски, Филип Бакоч, Џејкоб Вајли, Војдан Стојановски, Ненад Димитријевиќ и Стојан Ѓуроски.

sportmedia.mk