Филип Дурански ќе биде играчот со кој Силекс ќе биде далеку посилен напролет. Искусниот играч за врска се реши, да остане следната полусезона во Кратово, и да одигра во неговиот старо нов клуб.

Како што е добро познато Дурански веќе еднаш беше дел од Силекс, па замина во словачки Серед, за да зимаава одработи подготовки со Кратовци барајќи нов интернациинален ангажман. Сепак, на крајот се одлучи да остане во домашниот шампионат, и да му помогне на Силекс да стигне до што подобар пласман во тековната сезона.

 

sportmedia.mk