Најдобрата наша атлетичарка во моментов, Дрита Ислами имаше фантастична трка на 400 метри со пречки на Екипното првенство во Европа – трета лига. Таа не само што победи на трката, туку постави нов државен рекорд со 57.53 секунди. Ислами всушност го урна својот рекорд, зошто пред дваесет дена таа истрча 58.66 секунди.

Да кажеме дека ова Европско екипно првенство се одржува во Лимасол на Кипар. Ислами е и рекордека на Македонија и на 400 метри.

sportmedia.mk