Драган Начевски останува претседател на судиската комисија при ЕХФ. Единствениот претставник од Македонија кој се најде меѓу номинираните на Конгресот на Европската ракометна федерација оваа функција ќе ја извршува и во следните четири години.

Начевски имаше противници на патот кон третиот мандат, за претседател на судиската комисија конкурираа уште Јиржи Конечни, Денис Рибел и Јута Волф, но довербата одново ја доби македонскиот претставник.

sportmedia.mk