Вкупна премија од 30.000 евра за нашата ракометна репрезентација за пласманот на ЕП 2022 година.

Ракометната Федерација според  одлука на УО им вети премија на ракометарите од 20.000 евра за успешниот резултат во групата и пласманот на ЕП. Но раководството на федерација ќе им додели дополнителни 10.000 евра за победите на двете последни средби против Финска и Швајцарија. Ова беше со цел да ги мотивира уште повеќе ракометарите како тие во голем стил, победнички, стават крај на овие несомнено успешни квалификации.

Се разбира, голем гест на федерацијата и првиот човек Живко Мукаетов.

 

sportmedia.mk