Италијанскиот скијач и специјалист за брзи дисциплини Доминик Парис е победник на денешниот спуст во Гармиш – Партекнирхен.

За 31. годишниот ветеран ова беше и тоа како значаен триумф со оглед на фактот што тој се враќа по едноговодишна пауза поради операција на коленото.

За него ова е 19. тиумф во кариерата, а победи пред Беат Боиц, односно Матијас Маер од Австрија.

Во вкупниот пласман и натаму води Алексис Пинтуро со 924 бода, втор е Марко Шварц со 666 бода, а трет е Марко Одермат со 639 поени.

 

sportmedia.mk