Далас доби нов тренер во името на прославената легенда на клубот Џејсон Кид. Кид треба во следните часови да биде промовиран во нов предводник на „сино-белите“

Кид во минатото два пати настапуваше во овој тим. Првиот пат од 1994 до 1996 година, а вториот пат од 2008 до 2012 година, кога го донесе единствениот трофеј во НБА лигата.

Кид ќе го замени Рик Карлисли

sportmedia.mk