Македонскиот претставник на Олимписките игри во Токио во таекводно, и воедно знаменосецот на нашата делегација на овие игри, Дејан Георгиевски немаше среќа во ждрепката.

Тој на стартот на турнирот на 27 јули, ќе се сретне со актуелниот светски шампион Рафаел Алба од Куба. Противникот е фаворит на хартија но ние веруваме дека Георгиевски ќе најде во себе капацитет и квалитет да му се спротивстави.

Борбата ќе се одржи на 27 јули, во периодот од 14 до 16 часот, а точниот термин ќе биде утврден накнадно.

 

sportmedia.mk