Виктор Давидовски стана првиот македонец кој успеал да оствари победа во ТЦР Европа шампионатот, откако попладнево успеа на патеката Пол Рикар, за големата награда на Франција да извози без грешка и да го оствари овој историски резултат.

Давидовски одлично ја одбрани својата стартна позиција, иако има правило секако во ТЦР шампиоантот, за ротација на првите десеттопласирани, но тој не дозволи изненадуање и издржа на лидерската позиција.

Гаврилов заврши втор, искусниот Ориола трет, дека Џиролами на крајот заврши четврти откако ја искористи грешката на вчерашниот победник, Том Коронел.

sportmedia.mk