Навивачи на Челзи од 1 јули ќе учествуваат во управувањето на клубот. Претставници на навивачите ќе имаат право да присуствуваат на состаноците на управата и да гласаат при донесување на важни стратешки решенија околу иднината на клубот, соопшти Челзи на официјалниот сајт. Учесниците на овие состаноци на Бордот на директори треба да потпишат договори за доверливост, дека нема да ги пренесуваат информациите во јавноста и без дозвола на клубот.

Навивачите ќе имаат право на глас, но нема да заземаат став во спортските и техничките активности во врска со изборот или работата во академијата. Од претставниците на навивачите се бара да присуствуваат на состаноците најмалку четири пати годишно, а доколку е потребно и повеќе.

Како што е познато Челзи се повлече од идејата за формирање на Суперлигата по жестокиот притисок од страна на навивачите. Тие веднаш го кренаа гласот против разорувачката политика на клубот, па челниците мораа да се повлечат.

sportmedia.mk