Џанлуиџи Буфон се врати во Парма. По повеќе од две децении откако беше член на овој клуб, Буфон повторно ќе го носи дресот на овој легендарен италијански тим. Тој рече дека е пресреќен што се вратил и дека одбил сериозни понуди само за да се врати во својот матичен клуб.

„Имам многу спомени, а најмногу мотивација и надеж да напишам уште неколку важни страници во историјата на овој клуб. Знам дека можам да го направам тоа. Ова е главната причина да се вратам тука, имам уште 999 причини! Доживеав толку силни емоции, а емоционалната реакција е единствениот начин да продолжам да се справувам на ова ниво на моја возраст. Знаев дека Парма ќе ми даде нешто што никој друг тим не може, па веќе бев убеден во мојот избор. Во моментов сум уште поубеден во тоа. Морам да се чувствувам среќна, а Парма е место каде што ме сакаат исто како што јас ги сакам. Имав и други понуди. Некои од нив беа навистина добри. Исто така, имав две опции со кои дури можев да ја освојам Лигата на шампионите, но не би имал важна улога“ – изјави Буфон.

 

sportmedia.mk