Енис Барди, после мечот со пиетет говореше за Пандев, за простувањето од репрезенацијата. Тој искоментира дека Македонија има квалитет и дека мора да се повтори успехот.

Меч со многу емоции. Секако дека во преден план тука мислам на Пандев. Горан многу ќе ни недостига, но јас му посакувам се најубаво. Тој вреди многу за нас, и без него нема да биде исто. Сега ни останува да го следиме неговиот пат. Оваа генерација мора да да продолжи по својот пат, да се обиде да се избори за уште еднаш за пласман на вакво натшреварување. Ова за нас ќе биде големо искуство, убава можност да научиме како треба на вака големи натпреварување“ истакна Барди.

 

sportmedia.mk