Ова е Балкан и се е можно. Па дури и таква правила кои се навистина надвор од секоја логика.
Имено во БиХ, во тамошната Трета лига екипата на Љубушки има најмноу бодови, вкупно 46 по 20.коло. И кога е така, нели тогаш екипата треба да оди во повисок ранг.

Но тука има еден проблем, тие не се први туку четврти, навистина неверојатно. Имено според пропизиците екипата нема право да игра во втората лига ако нема соодветна инфраструктура. Па така петтиот Неум сега е прв, и тој ќе оди во повисок ранг.

Навистина неверојатно, само на Балканот…

Од Љубушки велат дека бадијала се најдобри, дека имаат најмногу победи и бодови, тоа не био важно за тамошниот сојуз, туку поважно било клубот да има столчиња на стадионот.

А, бе, фудбалски комедии…

 

sportmedia.mk