Најважно за тенисерите е дека досегашниот систем според кој на играчите им се земаат најдобрите резултатите од претходните години ќе важи до 9. август 2021 година.

Резултатите од турнирите кои се играа од 4. до 5. август 2019 година, а кои не се одржаа во 2020 година ќе бидат на сила уште година дена, но овој пат со 50% бодови.

Новиот систем ќе предизвика доста промени на АТП листата во следните месеци.

 

sportmedia.mk