Пред дербито Ријека – Хајдук, пред хотел во Опатија каде што биле сместени играчите на сплитскиот тим, дошло до инцидент.

Група од 2о-тина хулигани ги нападнале играчите на „белите“, меѓу кои и Јани Атанасов, и го гаѓале хотелот.

Почнале да ги навредуваат, да фрлаат шишиња, а од автобусот на Хајдук ги симнале регистарските таблички.

Потоа играчите на Хајдук најпрво имале краток разговор, а потоа се одлучиле да се судрат со хулиганите.

Пред хотелот е засилено полициското присуство.

sportmedia.mk