Андреас Трајковски продолжува да урива рекорди и да ја подига летвичката во македонската атлетика, но и да освојува медали. По атлетискиот митинг во Лимасол минатата недела, тој денеска запиша уште еден голем резултат во скок во далечина.

На меѓународниот атлетски митинг во Александрија во Грција…тој уште во првата серија прескокна 7.60 метри со што го освои третото место и постави нов македонски рекорд.

sportmedia.mk