Американската тенисерка Никол Гибс ја заврши кариерата на само 27 години. Таа во моментов беше 172-ра тенисерка во Светот.

Најдобро пласирана беше во 2016 година кога беше на 68. место на ранкингот.

Во кариерата заработила 1,8 милиони долари. Тенисерката последниот меч го одигра во март 2020 година.


sportmedia.mk