Одличен гест на холандскиот клуб Ајакс, со кој ќе ги почести најверните фанови. Неодамна освоената титула клубот ќе ја претопи, и ќе го претвори пехарот во сезонски карти.

Од тоа претопување ќе произлезат 42 илјади сезонски карти, за навивачите да бидат дел од историјата на тимот.

Во моментов во Холандија фудбалот се игра без гледачи поради пандемијата.


sportmedia.mk