Ретко кој можеше да се надева, а најмалку “рмантичарите“ дека по низата прекрасни пролетни настапи и победи, токму Академија Пандев среде Скопје ќе ги запре, ќе го победи и ќе ги однесе трите бода во Струмица. Одличен мечм во шанси 6:4 за Работнички а во голови 0:2 за А. Пандев, и тоа најмногу по заслуга на голманот на “пандевци“ Марко Јовановски кој просто беше нерешлива енигма за домашниет фудбалери, кои преку Прелчец не искористија и пенал.

Сега со овие три бода полесно се дише во А. Пандев, а Работнички пропушти златна шанса уште повеќе да им се приближи на водечките на табелата кои бијат битка за излез во Европа.

Така е тоа во фудбалот. Марко Јовановски пред еден месец го “даруваше“ Работнички а сега му земе се она што му “даде“ на тој 13 февруари по снегот во Струмица.

 

sportmedia.mk