21 Mar 2020

Град Скопје, јавните градски претпријатија и екипите на Противпожарната бригада на Скопје денес и утре на терен спроведуваат голема акција за…

21 Mar 2020

ЈСП информира дека јавниот превоз продолжува да сообраќа по саботен возен ред.Исклучок, се линиите 9, 19, 20 и 23 кои ќе возат по редуциран…

20 Mar 2020

Изминатава недела Општина Бутел ги вклучи сите свои ресурси во спречувањето на ширењето со корона вирусот. Имено, заедно со сите општествено…

20 Mar 2020

Општина Карпош ги затвора сите детски игралишта, кои се заградени и кај кои постои можност да се заклучат. Целта е да…

20 Mar 2020

За да се заштити здравјето на граѓаните на градот Скопје спроведена е акција за дезинфекција на улиците во населеното место Батинци, во близина на…

20 Mar 2020

Вирусот Covid-19 ги одложи и спортските случувања во Македонија. Најголемиот спортски настан во нашата земја, Виз Ер Скопски маратон, се одложува…

19 Mar 2020

Денеска, во просториите на Град Скопје, состанок одржа Кризниот штаб на Град Скопје, со кој раководи градоначалникот Петре Шилегов.

На…

19 Mar 2020

„Најновата кампања на градоначалникот Шилегов е насловена „пратете фотографија од дома и ќе добиете 100 евра“, што е уште еден дегутантен обид на…

18 Mar 2020

Градот Скопје препорачува патниците кои го користат јавниот автобуски превоз да користат средства за лична заштита – маски и ракавици.

Како…

18 Mar 2020

Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска извршија акција за дезинфекција на Старата скопска чаршија. Дезинфекцијата се спроведе на сите…

18 Mar 2020

Екипите на Јавното претпријатие „Комунална хигиена“- Скопје денеска извршија дезинфекција на Старата скопска чаршија.…

17 Mar 2020

Центарот за јавно здравје спроведува голема акција за дезинфекција во сите детски градинки, основни и средни училишта, лоцирани на територијата на…

17 Mar 2020

Мобилни тимови на Црвениот крст на град Скопје од утре ќе набавуваат  потребни производи и ќе им ги доставуваат на…

16 Mar 2020

Во согласност со препораките за заштита од вирусот ковид-19, Аероклубот Скопје го затвора спортскиот аеродром Стенковец за јавност и ги намалува…

16 Mar 2020

Град Скопје ги известува граѓаните дека нема да презема никакви дополнителни мерки, вклучително и присилна наплата, кон сите даночни обврзници во…