Во петок ќе се прска против ларви од комарци

Авионска дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против ларви од комарци ќе се изврши во петок на 31 август.Терестична дезинсекција на подрачјето на град Скопје против ларви од комарци ќе се изврши истиот ден.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекција,истата ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни во истиот термин.Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите, информира Центарот за управување со кризи.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари