Tрадиционално палење на Василичарски oган утре во Даме Груев

Во недела, на 13ти Јануари, во 18:00 часот, пред Урбаната Заедница во Даме Груев, ќе се оддржи традиционалното палење на Василичарски Оган.

Поканети се сите граѓани на Ѓорче Петров да присуствуваат на оваа преубава традиција.
Од страна на организаторите, секако и кумот, обезбедени се топли, ладни пијалоци и мала закуска.
Да останеме верни на вековните традиции.
Се гледаме во Даме Груев.

Поврзани

Најнови вести

Коментари