ВО АКЦИЈАТА НА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА

Стевчо донираше пари, храна и облека

По повод одбележување на „Националниот ден на служба" амбасадата на САД и Црвениот крст на Град Скопје вчера организираа крводарителна акција и акција за собирање на прехрамбени продукти и облека

Кон оваа хумана акција која се реализира во соработка со Црвениот крст на град Скопје и со Институтот за трансфузиологија, се приклучи и градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, кој донираше финансиски средства, облека и прехранбени производи.

Националниот ден на служба и сеќавање се одбележува од 2002 година во чест на жртвите, преживеаните и сите оние кои помогнаа во справувањето со последиците од нападите на 11 септември.

Поврзани

Најнови вести

Коментари