Во трагедијата што се случи во Бугарија загинаа 6 ученици од ОУ „Исмаил Ќемаили“, објави Алсат телевизија

Тие биле на патување со своите семејства.

Според информации на телевизијата, основното училиште „Исмаил Ќемаили“ веќе ја прекинало наставата.