Светскиот ден на поезијата

Напиј се кафе и плати со стихови!

По повод Светскиот ден на поезијата денес во 10 часот, по трет пат започнува акцијата „Плати со поезија"

Во Нола Бар, Наргиле Кафе, Ревија, Дион, Backyard, Juice Bar, Венето, Баду Бар во Скопје и во Чао Кафе во Велес љубителите на кафе и чај ќе можат да платат со поезија, a најдобрите поеми ќе добијат награди.

Познатите автори, кои се вклучени како главни поддржувачи на овој настан, и оваа година ќе бидат во потрага по најкреативните неоткриени "поети" кои ќе ги очекува несекојдневно и пријатно изненадување.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари