Град Скопје

На градските улици и булевари фрлени 250 тони сол

Екипите на зимската служба на Град Скопје во текот на изминатава ноќ, до утрово фрлија 250 тони сол на градските булевари и улици за да спречат појавување голомразица

Град Скопје им препорачува на возачите да возат внимателно и да се придржуваат на условите на коловозите. Градските власти потсетуваат дека индустриската сол има ефект до - 6 степени целзиусови и поради ниските температури можно е појавување голомразица на коловозот и апелираат на голема внимателност во сообраќајот.

Во надлежност на Град Скопје се булеварите и одредени градски улици, а преостанатите улици се во надлежност на општините и тие се задолжени за нивно чистење и одржување.

- Апелираме до граѓаните, куќните совети и сопствениците на деловните објекти да се придржуваат до законската обврска за чистење на снегот од приодите до нивните објекти, соопшти Град Скопје.

ЈП „Комунала хигиена" апелира општините да ја реализираат нивната обврска за чистење на улиците кои се во надлежност на општините и апелира за поголема ажурност во оваа област, со цел непрекинато собирање на комуналниот смет.

Поврзани

Најнови вести

Коментари