Кампањата во пресрет на празниците – петардите не се играчки

По повод 9 декември, денот на превенцијата, СВР Скопје, Одделение за превенција ќе ја започне кампањата „Среќна и безбедна 2019 година – петардите не се играчки“.

 По тој повод, утре со почеток во 12 часот, во Сити Мол Скопје, во соработка со 10 основни училишта од Општина Карпош, Црвен крст на Град Скопје, со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, СВР Скопје ќе ја презентира и ќе ја започне кампањата во пресрет на Новогодишните празници.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари