Голем пожар кај Марков Манастир (ФОТО)

Шумски пожар со голема брзина потпомогнат од ветрот веќе еден час се шири во регионот помеѓу скопските села Варвара и Марков Манастир.

Пожарот е пријавен од локалните жители и се чека да интервенира противпожарната служба. Огнената линија се шири долж планината кон блиските села.

Извор: Слободенпечат

Поврзани

Најнови вести

Коментари