ФОТОВЕСТ

Генерал Апостолски се вљуби: ние сме едно!

На споменикот на генерал Михајло Апостолски што се наоѓа на кружниот тек кај хотел Континентал веќе подолго време ја нема таблата со името и презимето на генералот

фото Д.Митрески

Наместо неа иако малку незабележително е исцртан еден љубовен графит. Сивиот бетон доби боја.

 

Слатко меченце и пиле  едно до друго се држат за раце. Графитот е на албански јазик и значи "Ние сме едно".

Поврзани

Најнови вести

Коментари