За да не се излее Вардар

Галиите ќе пловат на друга локација

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов дал налог бродовите во коритото на реката Вардар, кои се користат како угостителски објекти, да бидат дислоцирани. Скопскиот градоначалник ова го изјавил во интервју за 24вести - пренесува пост.мк

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов дал налог бродовите во коритото на реката Вардар, кои се користат како угостителски објекти, да бидат дислоцирани. Скопскиот градоначалник ова го изјавил во интервју за 24вести - пренесува пост.мк

- Бродовите го попречуваат нормалниот тек на водите и доколку се зголеми нивото на реката може да дојде до нејзино излевање, изјави Шилегов.

Најспорно е тоа што овие објекти претставуваат урбана опрема според документацијата издадена од градот, иако се градби на неколку ката.

 Извор: пост.мк

Поврзани

Најнови вести

Коментари