ЈП Паркови и зеленило

Деновиве ќе се сечат сувите дрвја во Аеродром

Јавното претпријатие Паркови и зеленило оваа недела ќе ги сече сувите дрвја во Општина Аеродром

Екипите на одделението за дрвореди на ЈП Паркови и зеленило оваа недела во четврток и петок на 9 и 10 февруари и во понеделник и вторник на 13 и 14 февруари наредната недела ке вршат кастрење на дрвјата и сечење на сувите дрвја во општина Аеродром, информираа од претпријатието. 

Сечењето ќе се врши на булеварите Јане Сандански и АСНОМ . Акцијата е иницирана по барање на урбаните заедници , заедниците на сопственици на станови, куќните совети и граѓаните од оваа општина, посочуваат од ЈП Паркови и зеленило.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари