ЗА ДАРУВАЊЕ КРВ

Центар дел од акцијата на амбасадата на САД и Црвениот крст

Петнаесетта година по ред Амбасадата на Соединетите Американски Држави го одбележува Националниот ден на служба и сеќавање

И годинава амбасадата на САД и Црвениот крст на Град Скопје, преку добротворни акции организира настан како почит кон жртвите, преживеаните и сите оние кои помогнаа во справување со последиците од терористичкиот напад во Њујорк на 11.9.2001 година.

На настанот за хуманоста говореше амбасадорот на САД во Македонија, Н.Е. Џес Бејли и секретарот на Црвениот Крст.

На настанот, чија цел е да се зближат луѓето од сите заедници без разлика на политички и религиозни убедувања, присуствуваа и личности од политичкиот и јавен живот на Република Македонија, амбасадори и сите оние кои имаа една заедничка цел да се помогне, да се дополнат резервите на Црвен Крст и да се обезбеди храна за загрозените семејства.

Поврзани

Најнови вести

Коментари