Град Скопје

Бајка од јапонски цреши во главниот град

Цутот на јапонските цреши, кој деновиве е интензивен, создава бајковита атмосфера низ градските улици и паркови низ Скопје

Богатиот цвет на цреша кој е еден од најубавите во природата, како и прошетката по паднатите ливчиња создаваат несекојдневно чувство кај минувачите, односно граѓаните на Скопје.

Градот Скопје во изминатите години засади околу 300 садници од ова листопадно дрво на територијата на Скопје.

Поврзани

Најнови вести

Коментари