Аеродром, ајро, ајро, нема воздух за дишење

Воздухот во Аеродром вечерва рекордно загаден. Според графиконот кој го објави фејсбук страницата „Аеродром во моето срце“, вечерва во оваа Скопска општина е 426 мкроро грама на кубен пи-ем честички.

Во предизборието, токму чистиот воздух беше главно ветување на актуелниот градоначалник и СДСМ, каде што лидерот на партијата Зоран Заев, изјави дека воздух на англиски е – ајро што значи Аеродром и оваа општина воздухот ќе биде чист.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари