СТРУШКО

Ограбени цркви

Две цркви во Струшко се ограбени минатата недела информираат од полицијата. Од црквите се украдени икони, а материјалната штета како што информираат од МВР дополнително ќе биде утвредена. Во полицискиот билтен е наведено дека во период од 13 до 27 минатиот месец во селата Селце и Буринец поточно во црквите "Свети Никола" и "Света Пречиста" непознат сторител со употреба на погоден предмет извршил тешки кражби од каде одзел икони. Материјалната штета дополнително ќе биде утврдена. Полицијата презема мерки за откривање на сторителите.

Најнови вести

Коментари