Премиерот Зоран Заев повикувајќи се на тврдење на министерката за правда во неговата влада, Рената Десковска, обвини дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски лаже дека се поднесени амандмани за Предлог-законот за Јавно обвинителство. И портпаролот на Министерството излезе со исто тврдење дека такво нешто кај нив не е пристигнато.

Мицкоски, пак, тврдеше дека предлог амандманите се испратени.

Ова покажува дека адвокатот Тони Менкиноски ги има испратено предлог амандманите на Предлог законот за јавно обвинителство, денеска во 16:19 часот.

Заев рече дека се уште не е информиран за амандманите, бидејќи бил на ручек со амбасадорите на земјите од Европската Унија, на што Мицкоски одговори дека амандманите биле доставени неколку часа пред да започне емисијата во која гостуваат

2
loading...

Најчитани вести